Klaus Iohannis a discutat, astăzi, cu liderii statului cum pot accelera campania de vaccinare, iar asta depinde de redeschiderea domeniului socio-economic, spune președintele. De asemenea, a transmis ca primarii și autoritățile locale să se implice activ pentru accelerarea campaniei de vaccinare în mediul rural.
„Tocmai am încheiat o ședință de lucru cu membri ai Guvernului pentru a discuta accelerarea campaniei de vaccinare. Este evident, campania merge bine, maratoanele de vaccinare au fost un succes, dar, pentru a continua nivelul ridicat de vaccinare, trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni.

De succesul vaccinării unui număr cât mai mare de români depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice și construirea României post-pandemice.

Primarii și alte autorități locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acționăm mai intens și în zona rurală pentru că acolo accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil.”, a spus Klaus Iohannis în cadrul conferinței.

Președintele consideră că este necesar ca oamenii să fie informați în localitățile mici, ba chiar să îi informeze pe fiecare cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esențiale pentru a crește ritmul de imunizare și în mediul rural.

„Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilități de vaccinare atât la locul de muncă, cât și în spațiile recreative.”, a adăugat Iohannis.

De asemenea, el atrage atenția asupra faptului că oamenii ar putea renunța la ideea de vaccinare pe măsură ce epidemia scade în intensitate, subliniind că este „o falsă senzație de securitate”. Astfel, că a făcut apel la cetățeni, întrucât pericolul nu a trecut încă, iar riscul pentru cei nevaccinați de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online