Vântul puternic de peste 70 km pe oră a avariat zeci de mașini astăzi în Capitală. Pompierii au intervenit pentru 61 de automobile distruse de copaci.

„Ca urmare a manifestărilor meteorologice de pe durata codului galben, ISUBIF a intervenit până la această oră pentru gestionarea a 61 de solicitări în Municipiul București, astfel: 27 dintre acestea pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme, 23 pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil, șase degajări elemente de tencuială, patru table desprinse de pe acoperiș și un stâlp,” informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

De asemenea, pompierii au intervenit pe străzile C.C. Arion , Petru Rareș, Logofăt Udriște, parcul Cișmigiu, Doctor Clunet, Vatra Luminoasă, Bd. Metalurgiei, Burdujeni, Calea Victoriei, Bd. Dacia, Cernișoara, Ghidigeni.

ISU București-Ilfov a transmis că au fost publicate mesaje pe panourile stradale și rețelele de socializare în scopul informării oamenilor pentru a-și lua măsuri de siguranță.

Meteorologii avertizează că este cod galben de vânt puternic în toată țara, ce va persista până în această seară în jurul orei 23:00. Vântul are o putere de până la 70 – 80 km/h.