Președintele Klaus Iohannis a discutat cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unei întrevederi unde au fost abordate teme din sistemul educațional, precum și modalitatea de derulare a prezentului an școlar în condiții de siguranță pentru toți elevii și profesorii, anunță Administrația Prezidențială.

„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, a declarat Administrația Prezidențială.

De asemenea, după discuția dintre Iohannis și Cîmpeanu, președintele a lăudat măsurile aplicate de Ministerul Educației în ceea ce privește campania de vaccinare din comunitățile școlare și universitare, considerând esențială intensificarea procesului de vaccinare.

„Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, se mai transmis Administrația Prezidențială în comunicatul de presă.

Un alt factor important pe care l-au avut în vedere cei doi este consolidarea conducerii la un nivel performant pentru învățământul preuniversitar. Astfel, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile prin care se vor organiza concursurile pentru funcțiile de directori și directori adjuncți.

Scenariile prevăzute pentru începerea cursurilor arată astfel:

„Scenariul 1
Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori;

Scenariul 2
a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3
a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar;
b) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, cu prezența fizică de până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale;
c) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu ;
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 până la intrarea localității în carantină”.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online