Președintele Klaus Iohannis a declarat, în această seară, într-o conferință de presă, că numai prin vaccinare românii pot ajunge din nou să trăiască o viață normală.

„Vaccinarea cât mai multor români înseamnă mult mai puține infectări și decese, înseamnă eliminarea restricțiilor, sfârșitul pandemiei și revenirea la normalitate. (…) Vaccinarea este singura cale de a pune capăt acestei pandemii și de a ne recâștiga dreptul la o viață normală, fără restricții.

Stă doar în puterea fiecăruia dintre noi, așa că vă invit pe toți să vă vaccinați!”

Klaus Iohannis a atenționat, însă, că pandemia nu a dispărut, așa că trebuie să respectăm, în continuare, măsurile restrictive.

„Chiar dacă și la noi statisticile indică o scădere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că am depășit vârful acestui val epidemiologic, nu suntem încă în punctul de a putea renunța complet la măsurile restrictive. (…) Până la acel moment în care vom stopa răspândirea virusului, trebuie să fim, însă, realiști și să nu ne amăgim singuri.

Pandemia încă nu a dispărut. Cazurile grave de la secțiile de terapie intensivă și numărul încă foarte mare al celor care pierd zilnic lupta cu boala ne arată clar că se impune să rămânem la fel de vigilenți. (…) Trebuie să rămânem atenți în continuare, pentru a putea ține sub control pandemia, până când se va vaccina un procent suficient de mare din populație.”

Președintele Klaus Iohannis a amintit că în noaptea de Înviere vor fi ridicate restricțiile de circulație pe timpul nopții și a apreciat eforturile organizatorice ale Bisericii. De asemenea, Klaus Iohannis a făcut apel la credincioși să participe la aceste eforturi.

„În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație vor fi ridicate, astfel încât toți cei care vor să participe la slujbele religioase să o poată face fără alte impedimente.

Sunt convins că Biserica se va organiza foarte bine, am văzut acest lucru și duminica aceasta, de Florii, astfel încât să fie evitate aglomerațiile, să se respecte distanțarea fizică și să nu se expună nimeni unor riscuri inutile.

Dragi români, haideți să fim parte a acestui efort și în noaptea de Înviere!

Esența credinței creștine este iubirea aproapelui și ce altă dovadă mai frumoasă de iubire putem da de Paști decât grija de a-i proteja pe ceilalți, respectul față de sănătatea și viața semenilor noștri!”

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online