Astăzi, procurorii DIICOT de la Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară au efectuat 119 percheziții domiciliare, în județul Vrancea și alte 18 județe pentru destructurarea a patru grupuri infracționale organizate. Grupările erau specializate în infracțiuni de furt calificat și aduceau în România utilaje agricole și de construcții pe care le vindeau la prețuri de 30-50% din valoarea reală.

Procurarea utilajelor, arată documentul emis de DIICOT, se făcea din Italia, Marea Britanie, Belgia sau Austria, apoi le transportau către România prin diverse metode. Membrii grupării cosmetizau mașinăriile după ce intreau în posesia lor, aducând modificări și asupra soft-ului pentru a face bypass la unele comenzi condiţionate de existenţa dispozitivului GPS. Aceștia aduceau modificări pentru kilometrajul înregistrat în bord, dar și pentru modificarea datei de producţie.

[videopress kKXUgXA0]

De asemenea, după ce finalizau procesul de modificare, utilajele erau fie livrate unor clienţi preexistenţi, fie erau postate pe platformele online de vânzare. Utilajele erau vândute pe site-uri în marja de 30%-50% din preţul real, a mai scris DIICOT.

După descinderile efectuate de procurori, aceștia au trimis pentru audieri un număr de 57 de persoane. Astfel, acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul zonelor din apropierea Vrancei, precum și de cea a jandarmilor.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online