Senatorul Florian Bodog este pus sub urmărire penală de către DNA din data de 8 aprilie 2021, iar astăzi a fost chemat pentru audieri la sediul instituției. Acesta este acuzat pentru abuz în serviciu, fals intelectual și în acte, fapte comise în timpul mandatului său de ministru al Sănătății.

În documentul emis de DNA, se arată că există motive bine întemeiate pentru care s-a decis începerea urmării penale, după ce Senatul i-a ridicat lui Bodog imunitatea parlamentară.

„În calitate de ministru al Sănătății, suspectul Bodog Florian Dorel ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, suspectul Bodog Florian Dorel (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.”, relatează DNA.

De asemenea, în același document se arată că în perioada februarie – octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere.

În 2019, Senatul a mai respins o cerere similară a DNA de începere a urmăririi penale a lui Florian Bodog.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online