Instanța a decis trimiterea în arest la domiciliu pentru 3 foști angajați ai Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, după ce aceștia au comis infracțiuni de corupție, transmite DNA.

Managerul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc și în același timp membru al Comitetului Director, funcționarul pentru Serviciul Achiziții Publice și magazionerul aceluiași spital, au adus pentru un instituție un prejudiciu de 2,3 milioane de lei.

Conform datelor din partea DNA, cei 3 inculpați au acționat împreună pentru favorizarea alegerii unei firme anume ce furnizeză echipamente medicale. Astfel că trioul angajaților spitalului a beneficiat de pe urma acestei implicări de sume de zeci de mii de euro. Ar fi vorba despre sume de 20.000 -30.000 de euro, dar pe care procurorii DIICOT le-au clasat drept mită.

SC Chantel Sante SRL, este firma care a furnizat spitalului echipamente și produse medicale la suprapreț, în condițiile în care bunurile respective nu se încadrau în normele legii și conduitei spitalului. Astfel, a fost acuzată de complicitate la complicitate la abuz în serviciu și la instigare dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, relatează un comunicat al DNA.

De asemenea, în rechizitoriul întocmit, procurorii au constatat că acțiunile celor 3 persoane implicate presupun atribuire frauduloasă a unor contracte prin care unitatea medicală ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nu îndeplineau condițiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare.

Întrucât Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc a fost prejudiciat cu 2,3 milioane de lei și nu dispunea la acea vreme de fondurile necesare pentru achiziționarea unor echipamente atât de scumpe s-a constituit parte civilă în cauză. Astfel, dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Brașov cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online