Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL, Ludovic Orban, a participat, astăzi, la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Europei, la invitaţia Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Evenimentul s-a desfăşurat la Monumentul părinților fondatori ai Uniunii Europene, de pe Insula Trandafilor, din Parcul Regele Mihai I.

Cu această ocazie, Ludovic Orban a spus că Uniunea Europeană reprezintă o garanţie pentru democraţie şi respectarea drepturilor omului.

„Ne bucurăm împreună pentru succesul proiectului european, pentru unitatea europeană și – mai ales – pentru faptul că Uniunea Europeană este cadrul care permite fiecărui cetățean să trăiască în condiții de respect și demnitate, să aibă șansa să reușească în viață.

Uniunea Europeană înseamnă democrație, înseamnă respectarea drepturilor omului, înseamnă domnia legii, înseamnă prosperitate economică, înseamnă dezvoltare, înseamnă respect față de ființa și demnitatea umană.

Într-o zi cu o asemenea semnificație istorică, ne dorim cu toții să atingem întregul nostru potențial la nivelul UE, să călătorim, să muncim, să învățăm, într-o Europă încrezătoare, care reușește să-și apere un mod de viață pe care l-a consacrat.

La mulți ani, Europa”!