De joi, 29 aprilie, se deschide primul centru de vaccinare de tip drive-through din București. Centrul de vaccinare drive este în Piața Constituției cu un program zilnic între orele 0 și 20. Pacienții vor fi vaccinați cu vaccinul Pfizer și trebuie să se prezinte doar cu cartea de identitate, nefiind nevoie de programare pe platforma RoVaccinare.

Centrul de vaccinare are 4 fluxuri și pune la dispoziție oamenilor vaccinul Pfizer, transmite CNCAV. Vaccinul se face fără a fi nevoie de părăsirea mașinii.

În acest centru sunt organizate și locuri pentru triaj și pentru supraveghere post vaccinare, iar zona ocupă aproximativ jumătate din Piața Constituției. În timpul de așteptare post vaccinare, pacienții sunt supravegheați și așteaptă ca medicul să emită adeverința de vaccinare pe care se va nota și data pentru efectuarea rapelului.

Autoritățile anunță că oamenii pot efecuta rapelul în acest centru, chiar dacă prima doză a fost făcută în alte centre, dar trebuie să respecte data. Centrul va fi disponibil pentru români până în luna septembrie a acestui an.

Pentru fluidizarea traficului organizatorii anunță că agenții de îndrumare se vor ocupa de coordonarea mașinilor.
În această lună s-au mai deschis alte 3 centre de vaccinare de tip drive-through la Deva, Cluj și Arad, unde oamenii au primit cu entuziasm acțiunea autorităților.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online