Marian Vanghelie, fost primar în sectorul 5, a primit 11 ani și 8 luni de închisoare în dosarul în care este judecat pentru abuz în serviciu și luare de mită. Tribunalul București a emis astăzi decizia finală, după ce procesul a durat 6 ani.

„Condamnă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel la pedeapsa rezultantă de 11 ani si 8 luni închisoare. Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pe o perioadă de 5 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform Tribunalului București.

Magistrații au mai decis ca Vanghelie să plătească 15 milioane de euro pentru daune material. Însă decizia poate fi contestată la instanța superioară.

Procesul lui Marian Vanghelie a început în 2015, după ce DNA l-a trimis în judecată pentru nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

Alături de Vanghelie, în acest dosar au mai fost condamnate 3 persoane cu pedepse cuprinse între 3 și 8 luni.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online