USR PLUS o nouă propunere legislativă: Instituțiile publice să fie obligate să accepte și plata online a impozitelor, taxelor, amenzilor și altor obligații de plată

74

Deputații USR PLUS, Brian Cristian și Viorel Băltărețu, au depus o propunere legislativă prin care instituțiile publice să fie obligate să accepte și plata online a impozitelor, taxelor, amenzilor și altor obligații de plată.

Prin această metodă cetățenii, dar și statul vor beneficia de avantajele tehnologiilor modern economisind timp și resurse, dar se va realiza și o colectare mai rapidă și eficientă a impozitelor și a taxelor.

Din 2016, instituțiile publice sunt obligate să accepte încasări și prin cardurile de credit și de debit. Astfel din 2021 modernizarea continuă și se impune operatorilor economici din instituțiile publice să accepte și plata online, printr-un sistem electronic modern de plată la distanță.

„Prin această inițiativă, respectăm dorința cetățenilor care își doresc să nu mai fie plimbați între diferite instituții pentru a plăti taxe, impozite, amenzi și alte obligații. Continuăm modernizarea instituțiilor publice și grăbim digitalizarea prin propunerea legislativă depusă. Toți cetățenii vor avea acces la beneficiile tehnologiilor moderne printr-o implementare mai rapidă a mijloacelor de plată online a impozitelor și taxelor pe întreg teritoriul României. Administrația publică trebuie să conștientizeze faptul că plățile online nu mai reprezintă o noutate pentru cetățenii români, declară deputatul USR PLUS Brian Cristian.

„E momentul să le oferim românilor motive să aibă încredere în instituțiile statului. Propunem, prin această inițiativă, o abordare coerentă și unitară în digitalizarea administrației publice”, declară deputatul USR PLUS de Cluj Viorel Băltărețu.

Proiectul de lege modifică Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, iar termenul de implementare a măsurilor este de maximum 6 luni de la data intrării în vigoare a legii, transmite USR PLUS într-un comunicat.

Facebook Comments