La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat, în ședința de guvern de astăzi, 28 aprilie, creșterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete.

Astfel, Ordonanța de Urgență aprobată astăzi – pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2021, privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii – prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19, administrat de către medicii de familie, de la 30 de lei/persoană vaccinată, la 40 de lei/inoculare.

Acest tarif cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare.

Modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție, utilizate în cabinetul medicului de familie.

Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online