Mesajul premierului Florin Cîțu cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

17

Astăzi are loc Ziua Mondială a Sănătății care este consacrată conștientizării unor probleme de sănătate publică prioritare la nivel global în viziunea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). În acest an tematica aleasă subliniază accesul echitabil la servicii de sănătate, obiectiv foarte important, având în vedere contextul pandemiei.

„Acces echitabil presupune existența unui sistem sanitar funcțional, la standardele prezentului, dar și solidaritate și responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi, cetățeni și reprezentanți ai autorităților, deopotrivă. De cealaltă parte, medicii și întreg personalul sanitar sunt adevărații eroi ai acestei perioade și le mulțumim pentru tot efortul pe care-l depun în slujba sănătății și a vieții.
Efortul de a pune capăt pandemiei este unul comun, concertat. O singură acțiune, un singur om sau o singură țară nu sunt de ajuns să învingă noul coronavirus.”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a menționat că România este implicată din toate punctele de vedere ale efortului și face parte din beneficiarii solidarității europene, prin vaccinurile anti-COVID-19 pe care le-a introdus. Însă, acesta consideră că este nevoie de o implicare în masă pentru a câștiga această luptă, să facem tot ce ține de fiecare pentru a ne proteja de virus, pentru a-i proteja și pe ceilalți.

De asemenea, Cîțu a mai adăugat că tot ceea ce ne-a luat acest virus până acum sunt exemplele cele mai bune pentru a continua lupta:
„Suferința celor care s-au îmbolnăvit, viețile curmate de virus, dar și costurile economice și sociale de până acum ale pandemiei sunt argumente suficiente pentru a reflecta asupra soluțiilor pe care le avem la îndemână pentru a ieși cât mai curând posibil din această criză sanitară.”

Florin Cîțu a încheiat mesajul prin tema din acest an a Zilei Mondiale a Sănătății, accesul echitabil la servicii de sănătate fiind principalul obiectiv pentru a le oferi și pacienților non-COVID-19 șansa la sănătate.

Facebook Comments