Mesajul premierului, Florin Cîțu, cu ocazia Zilei NATO

17

Florin Cîțu a postat pe pagina sa de Facebook, în urmă cu puțin timp, urările se cu ocazia sărbătoririi Zilei NATO. România comemorează această zi de 17 ani, în fiecare duminică a lunii aprilie.

Cîțu a precizat în postarea sa importanța NATO și performanțele reușite de aceasta, mai ales în contextul pandemic.
“Timp de peste 70 de ani, Alianța Nord-Atlantică a demonstrat capacitatea de a face față celor mai dificile provocări de securitate, prin adaptarea sa continuă, prin modul de acțiune eficient și, mai ales, prin solidaritatea și unitatea aliaților săi. Toate acestea au fost vizibile inclusiv în contextul actual al luptei împotriva pandemiei de COVID-19, Alianța Nord-Atlantică și membrii săi oferind sprijin care a fost extins inclusiv către parteneri.

Pentru România, NATO a fost și continuă să fie principalul garant și pilonul fundamental al apărării și securității naționale.”, a spus Cîțu despre NATO.
De asemenea, premierul nu a uitat să menționeze despre contribuția țării noastre, lăudând rolul distinctiv și activ din deciziile NATO.

“România are o contribuție activă și semnificativă la misiunile și operațiile aliate, precum și un rol distinct și activ în conturarea politicilor și deciziilor NATO, inclusiv în ceea ce privește măsurile de consolidare a posturii de descurajare și apărare.”

Acesta și încheiat mesajul cu urările specifice pentru Alianța Nord-Atlantică , dar și pentru România:
“La mulți ani, NATO! La mulți ani României în NATO!”

Mai jos mesajul Prim-Ministrului.

Facebook Comments