Ministerul Culturii propune măsuri pentru reluarea activităților cultural-creative, de la 1 iunie 2021, în spații închise și deschise, pe baza legislației și a recomandărilor autorităților publice din România.

Măsurile vor fi analizate de Ministerul Sănătății și de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Setul de măsuri a fost elaborat în urma discuțiilor din cadrul Grupului de lucru pentru reluarea activității cu public a sectoarelor cultural-creative, grup inițiat de Ministerul Culturii, cu sprijinul prim-ministrului Florin Cîțu.

Din acest grup au făcut parte asociații și patronate din sectorul cultural-creativ, prin diferiți reprezentanți mandatați, în acest sens, dar și specialiști din cadrul Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, ministere care și-au manifestat dorința de a lucra împreună, pentru a găsi soluții, inclusiv pentru segmentul HoReCa.

Expertiza medicală a fost asigurată de către dr. Victor Costache și dr. Cristian Oancea, reprezentanți ai prim-ministrului.

Evenimente cu public vor avea loc respectând două tipuri de scenarii, atât pentru activităţile desfășurate la exterior, cât şi în interior.

Organizatorul este cel care trebuie sa aleagă între aceste două scenarii, care se regăsesc în documentul anexă, pe care îl puteți consulta aici.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, speră că sectoarele cultural-recreative vor intrat în normalitate, din data de 1 iunie.

„Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat activ în elaborarea și definitivarea măsurilor pentru reluarea activității cu publicul, în domeniul cultural. A fost o muncă susținută, care sper să permită intrarea în normalitate, la data de 1 iunie. Am avut în vedere și experiența altor state membre UE și suntem, în continuare, deschiși spre a îmbunătăți normele, pentru că sănătatea publică primează. Am evidențiat, în repetate rânduri, că sectoarele cultural-creative au fost unele dintre cele mai restricționate și avem nevoie de susținere, ca acestea să poată redeveni accesibile publicului, atât ca o necesitate socială, cât și economică“.

Propunerile pot fi transmise pe adresa de e-mail comunicare@cultura.ro.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online