Ministerul Finanțelor și UiPath au fãcut un pas înainte, în vederea operaționalizãrii Centrului de Excelențã RPA (Robotic Process Automation), din cadrul Ministerului de Finanțe, prin semnarea primului acord de colaborare dintre cele douã pãrți.

În baza acordului, reprezentanții Ministerului Finanțelor și cei ai UiPath vor identifica procesele software repetitive, la nivelul sistemelor informatice ale Ministerului Finanțelor și vor dezvolta roboți software de automatizare a acestor procese.

Implementarea soluțiilor de automatizare va ajuta la diminuarea timpului de așteptare, în cazul solicitãrilor de informații fiscale venite din partea contribuabililor, precum și la creșterea gradului de securitate a informațiilor procesate.

Ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare, a declarat că funcționarii administrațiilor fiscale pot, acum, să lucreze mai bine.

„Continuãm demersurile de digitalizare începute la nivelul Ministerului de Finanțe. Împreunã cu reprezentanții UiPath, aducem în administrația fiscalã din România cele mai noi tehnologii de automatizare a proceselor repetitive, precum eliberarea anumitor certificate fiscale, care necesitã un timp de lucru îndelungat din partea inspectorilor fiscali. Automatizarea acestor procese scade încãrcarea aferentã task-urilor repetitive și permite funcționarilor sã-și utilizeze expertiza pentru activitãți complexe, cu valoare adãugatã mai mare. Mulțumesc reprezentanților UiPath pentru deschiderea în ceea ce privește colaborarea cu Ministerul de Finanțe, în cadrul Centrului de Excelențã RPA”.

Acordul semnat astãzi pune bazele unei colaborãri de duratã, în cadrul Centrului de Excelențã RPA, care are ca obiectiv identificarea și implementarea la scarã largã a soluțiilor de digitalizare, în cadrul Ministerului Finanțelor, fiind orientat cãtre tehnologii inovatoare, precum Blockchain, soluții Cloud, BigData / Analytics și Robotic Process Automation.

Acest demers își propune sã accelereze adoptarea și implementarea noilor tehnologii, în cadrul administrației fiscale, precum și creșterea gradului de securitate a datelor procesate, în vederea îmbunãtãțirii experienței contribuabililor cu administrația fiscalã și scãderea costurilor administrative, pe termen lung.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online