În urma deciziei Ministerului Sănătății de a începe campania de informare în ceea ce privește administrarea comprimatelor de iodură de potasiu, a fost elaborat Ghidul de Informare Generală, care clarifică administrarea iodurii de potasiu de 65 mg, dozele recomandate, cum și când trebuie administrat.

Aceste comprimate sunt recomandate numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, chiar în primele 6 ore după anunțul autorităților și sunt administrate în doze unice, pentru fiecare categorie de vârstă.
Conform ,,Ordinului privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populație”, medicamentele vor fi distribuite gratuit și numai pe baza unei prescripții medicale din partea medicului de familie. Totodată, în momentul în care pacientul ridică prescripția din farmacie, va trebui să semneze un Acord al pacientului privind administrarea tratamentului, iar acesta va fi păstrat în farmacie împreună cu prescripția medicală în original.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila anunță prin comunicarea acestui ordin, că în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare, direcțiile de sănătate publică județene vor putea începe distribuirea medicamentelor către farmaciile din lista publicată în Monitorul Oficial.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online