Începând cu 27 iunie, mașinile electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen se vor diferenția de numerele de înmatriculare clasice, prin numere verzi.

Ministrul Afacerilor Interne, viceprim-ministrul, ministrul transporturilor și ministrul mediului, apelor și pădurilor au emis un Ordin comun prin care la nivel național, serviciile publice comunitare din regimul permiselor de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor elibera ,,numere verzi”, pentru autovehiculele cu ZERO emisii de CO2.

Scopul acestei modificări legislative a apărut pentru a crește vizibilitatea mașinilor electrice, pentru a încuraja piața să introducă cât mai multe autovehicule nepoluante, pentru a crea noi politici de transport eco sustenabile, pentru inițierea unei legi care să permită reîncărcarea mașinilor cu energie electrică de oriunde și bineînțeles pentru a proteja mediu.

Ce trebuie reținut în cazul celor aproximativ 17.000 de mașini electrice deja înmatriculate este că proprietarii acestora pot face o cerere pentru a putea preschimba numerele de înmatriculare.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne s-a ocupat deja de punerea în aplicare a Ordinului comun iar din data de 27 iunie, toate persoanele care vor să-și arate susținerea față de mașinile electrice și totodată vor să încurajeze cât mai multe persoane să facă o schimbare, o pot face prin alegerea numerelor verzi.  

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online