Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a participat, astãzi, la inaugurarea unei noi capacitãți de producție, în cadrul fabricii Procter and Gamble, la Urlați.

Investiția a beneficiat de un ajutor de stat de aproximativ 29 milioane lei și va genera peste 200 de noi locuri de muncã.

Alexandru Nazare a declarat că investițiile reprezintã un motor important de relansare economicã.

„Încã de la începutul anului, ne-am angajat sã atingem un nou record al investițiilor statului în economie, de 62 miliarde lei, cu 8 miliarde lei mai mult ca în 2020, iar o parte din acestea o reprezintã și schemele de ajutor de stat. Voi continua sã susțin și voi face tot posibilul sã extind aceste programe, întrucât investițiile reprezintã un motor important de relansare și creștere economicã pentru România. În propunerea PNRR trimisã la Bruxelles, am prevãzut o suplimentare de 200 milioane de euro, pentru schemele de ajutor de stat și vom continua negocierile, astfel încât sã primim acești bani pentru impulsionarea investițiilor private în țara noastrã. Mai multe investiții înseamnã sume mai mari care se întorc la bugetul de stat, prin taxe, impozite, contribuții, precum și o dezvoltare regionalã acceleratã. Încurajez, în continuare, companiile sã acceseze mãsurile de stimulare a economiei puse la dispoziție de statul român, inclusiv schemele de ajutor de stat, în vigoare”.

Totodatã, ministrul Finanțelor a precizat cã exploreazã posibilitatea operaționalizãrii schemelor de ajutor de stat pentru investiții verzi, precum și creșterea numãrului beneficiarilor de ajutoare de stat, din rândul industriilor cu valoare adãugatã mare în economie și al companiilor active în zona de cercetare și inovare.

La rândul lor, reprezentanții companiei beneficiare și-au exprimat aprecierea fațã de autoritãțile statului român, pentru parteneriatul de succes care a condus la realizarea acestui obiectiv comun, cu efecte pozitive pentru toate pãrțile implicate, precum și angajamentul ferm și pe termen lung de a continua investițiile pe plan local.

Pe lângã contribuțiile directe și indirecte la bugetul de stat și crearea noilor locuri de muncã, investiția în noua fabrica Procter and Gamble plaseazã România pe harta globalã a producției capsulelor de detergent lichid și va genera exporturi substanțiale, în piețele internaționale.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online