Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghineaa, a transmis că ministerul are în vedere introducerea unei reforme a taxării transportului de mărfuri pentru autostrăzi.

„Trebuie să avem acest principiu, fiecare plăteşte după câtă marfă transportă şi pe ce distanţă,” a declarat Cristian Ghinea la TVR.

De asemenea, el consideră că bugetul de 4 miliarde de euro nu este deloc prea mare pentru România și poate fi utilizat corespunzător, pentru că „noi avem nevoie de acești bani”.

„În cazul autostrăzilor, da, ni s-a spus că alocarea pe care România a propus-o, de patru miliarde de euro pentru autostrăzi, este prea mare şi noi am spus: o fi mare, dar noi avem nevoie de aceşti bani, insistăm şi vom respecta planul de verde pentru că fiecare plan trebuie să aibă 37% din alocare pentru proiecte verzi. Respectăm planul de verde şi punem această alocare mare pentru autostrăzi.”, a zis Ghinea.

Tot el, a adăugat că trebuie să se realizeze acest principiu al reformei de taxări pentru transporturi de marfă, întrucât este nevoie de el.

„Noi am mers pe strategia unor reforme care să justifice aceşti bani de autostrăzi şi de aici vom face o reformă a taxării transportului de mărfuri pentru că, până la urmă, trebuie să avem acest principiu, fiecare plăteşte după câtă marfă transportă şi pe ce distanţă. Acum avem un sistem de roviniete în care toată lumea plăteşte la fel, indiferent cât foloseşte autostrăzile”, a mai declarat Cristian Ghinea la TVR.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online