Ministrul Mediului, Tancsoz Barna, propune o garanție de 50 de bani pe sticla de plastic, dacă ambalajul este de până la 3 litri. Acest fapt ar însemna că pentru 10 sticle se vor primi 5 lei, a arătat ministrul Tanczos Barna, marți seara, la Digi24.

„Poate să fie un venit interesant pentru copii, care se duc după aceea și mănâncă ceva. Nu se va mai arunca sau dacă cineva găsește o sticlă, cu siguranță ridică sticla și merge și o predă la o stație automată”, a declarant Tanczos Barna la Digi24.

Ministrul informează că se vor putea preda și sticlele de plastic care nu au dopuri, dar în program vor fi primate doar sticle colectate la pornirea programului, adică sticlele de acum 5 ani care sunt aruncate în natură nu pot fi predate. După startul programului, fiecare sticlă de plastic va avea un marcaj de identificare în sistem și abia apoi se pot preda, a adăugat ministrul Mediului.

„Săptămâna viitoare, probabil că marți, voi prezenta actul normativ în forma finală în coaliție și intră în analiza interministerială. O asumă coaliția, partidele de guvernământ și intră în circuitul de avizare”, a spus Tanczos Barna, în această seară, la Digi24.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online