A început sezonul cireșelor, unde în hipermarketuri costă peste 80 de lei kilogramul iar în piețe sub 60 de lei/kg. Cireșele sunt de import, aduse din Egipt, Grecia sau Iordania, pentru că cele românești nu s-au copt încă.

Pentru supermaketuri prețurile sunt exagerat de ridicate, ajungând chiar până la 90 de lei kilogramul pe când în piețe prețurile sunt mai normale, undeva la 60, 45 și chiar 15 lei pentru un kilogram. Prețurile din piețe fiind chiar de 6 ori mai mici.

„Avem și cu 15, avem și cu 40, avem și cu 50 calitate clasa I, la magazine ce avem noi la 15 lei, la magazin au la 80-90 de lei kilogramul. Mi se pare că lumea s-a învățat la magazine și nu mai vine la piață.”, spune un vânzător din piață pentru Digi24.

Chiar și cu aceste diferențe de prețuri, vânzătorii din piețe se plâng de lipsa clienților care prefer mai mult „confortul” unui supermarket.

Experții în domeniu informează că prețul cireșelor din import se stabilește în funcție de metodele de transport ale comercianților de la noi din țară.

Cireșele românești vor apărea cel mai curând la finalul acestei luni.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online