Ministrul Mediului, Tánczos Barna, afirmă într-o conferință de presă că intrarea în stare de alertă în sectorul 1, în urma problemelor colectării gunoiului, este o soluție de moment și ajută, pe moment, la găsirea unei soluţii, până la trecerea la un sistem sau la o bază nouă contractuală şi juridică.

„Intrarea într-o stare de alertă este o soluţie de moment. Am mai avut o situaţie similară într-un sector în care s-a închis o staţie de sortare. Şi atunci s-a apelat la această soluţie juridică şi administrativă. Ajută, pe moment, la găsirea unei soluţii, până la trecerea la un sistem sau la o bază nouă contractuală şi juridică. Nu prin amenzi se rezolvă colectarea deşeurilor în Sectorul 1, ci printr-o atitudine responsabilă atât din partea companiei care prestează serviciul, cât şi din partea Primăriei. Cel mai important lucru pentru noi este ca, în această perioadă de dispută juridică, serviciul să fie prestat şi ridicarea gunoiului să fie asigurată” a declarat ministrul, vineri,  într-o conferință de presă.

Acesta mai declara ca stie situatia din sectorul 1, sustinand ca este intr-adevar o situatie complicata din punct de vedere juridic si dar si din punctul de vedere al Ministerului Mediului, cel mai important lucru este ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare, în ciuda faptului că cele două entităţi au un diferend, o dispută juridică.

„La începutul anului am avut, din două în două săptămâni, întâlniri cu primarii de sectoare şi cu primarul general pentru a găsi soluţii de reducere a poluării aerului, pentru soluţionarea problemelor de gestionare a deşeurilor. Am vorbit, zilele acestea, de mai multe ori cu doamna primar (Clotilde Armand, primarul Sectorului 1) ştiu care este situaţia. Ştiu că este o situaţie complicată din punct de vedere juridic, dar din punctul de vedere al Ministerului Mediului, cel mai important lucru este ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare, în ciuda faptului că cele două entităţi au un diferend, o dispută juridică. Vom avea, mai mult ca sigur,  o întâlnire săptămâna viitoare pe această temă pentru a ne asigura că serviciul este prestat în continuare, gunoaiele nu rămân pe stradă. Trebuie să avem soluţii în continuare pentru colectare selectivă şi sortare acolo unde acest lucru s-a făcut, si in conditiile in care s-a facut, este prioritatea ministerului. Se va termina şi această dispută juridică şi, probabil, se va ajunge la un contract nou, cel puţin asta este intenţia primăriei pentru a pune pe noi baze contractuale şi juridice păstrarea acestui serviciu public. Suntem in contact cu primaria, vom avea intalnire saptamna viitoare.”

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat in cursul zilei de vineri, Comitetului Local pentru Situații de Urgență  să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 din cauza suspendării colectării gunoiului de către operatorul de salubritate și a îndemnat locuitorii sectorului 1 continue să reclame neridicarea gunoiului.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.

În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1.

PS: Vă rog să sunați la Poliția Locală Sector 1  și continuați să reclamați neridicarea gunoiului Dvs. Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit. Mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de mine”, a scris Clotilde Armand  pe facebook.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online