Nelu Tăraru a declarat, sâmbătă, că platforma Coronaforms, realizată anul trecut, afoșează datele introduse de toţi specialiştii din domeniul sanitar, iar raportarea deceselor se face cu CNP-ul fiecărei persoane, boala de care a suferit şi comorbidităţile.

Tot în această platformă, DSP-urile efectuează evaluările finale şi raportează cauzele deceselor după anchetele epidemiologice.

Tătaru a mai menționat pentru Digi24 că se vor lua în calcul doar datele statistice, întrucât numărul de decese raportate într-un judeţ „este cea mai mare greşeală”.

De asemenea, el a mai explicat următoarele:

„Coronaforms reprezintă efortul mai multor categorii din servicul medical, că se cheamă Institutul Naţional de Sănătate Publică, că se cheamă cei din spitale care raportează (SIAM-ul), că se cheamă DSP care face ancheta epidemiologică, că se cheamă un serviciu de comunicare din fiecare unitate medicală în parte, toţi au contribuit la acel raport. În Coronaforms, platforma pe care am introdus-o anul trecut, prin octombrie, sunt puşi nominal, fiecare decedat cu cod numeric personal, cu nume, cu boala pe care a avut-o sau cu comorbiditatea pe care a avut-o, care a dus la deces. Evaluarea DSP-ului este cea care pune de final numărul deceselor şi la fiecare pacient cauza decesului. Cred că dacă ne luăm doar după o raportare statistică, că în judeţul respectiv au fost atâtea decese, este cea mai mare greşeală. Coronafoms rămâne platforma care dă cu exactitate numărul de cazuri şi cauza decesului.”

Întrebat la Digi 24, despre raportarea eronată a deceselor de coronavirus a răspuns că la supărare se pot spune multe.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online