Primarul General al Municipiului București, Nicuşor Dan, a decis să supună votului Consiliului General – vineri, 26 februarie – încetarea delegării serviciilor publice către Compania Parcuri şi Grădini.

Decizia survine ca răspuns la protestul angajaților acestei companii, care, recent, au ieşit în stradă, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit salariile. Ei declarau, atunci, că au informaţii că primarul Nicuşor Dan vrea să dea alte companii serviciile de întreţinere a parcurilor şi – astfel – ei să rămână fără locuri de muncă.

Într-un comunicat al Primărie Generale, remis astăzi, Nicuşor Dan susţine că salariații Companiei Municipale Parcuri și Grădini sunt plătiți la zi. La protestul care a avut loc vineri, 19 februarie, Primarul Capitalei i-a asigurat pe angajați că-și vor primi salariile până la desființarea companiei și i-a încurajat să se înscrie la angajările pe care le va deschide ALPAB.

“Nu mă las intimidat de astfel de presiuni, în care angajații companiilor municipale sunt manipulați de interese din zona PSD, care doresc să-și păstreze privilegiile necuvenite. Ca exemplu, pentru angajații Companiei Parcuri și Grădini, dar și pentru alții care se gândesc să procedeze ca ei, am propus Consiliului General al Municipiului București să urgentăm desființarea acestei companii, prin încetarea contractului de delegare. Sunt un om rezonabil, atent la problemele oamenilor, nu și atunci când se întrece măsura. Iar azi s-a întrecut măsura. Companiile municipale vor fi desființate, pentru că sunt o uriașă risipă. Am anunțat-o de câteva luni, sper ca toată lumea să fie rezonabilă, astfel încât costul social să fie cât mai mic” – a declarat Nicușor Dan.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online