Lucian Bode: ”Proiectele de infrastructură trebuie să fie o prioritate, acest lucru fiind vital pentru revigorarea economiei. Nu ne permitem să pierdem niciun cent din fondurile europene ce ne sunt alocate. Numai astfel vom putea să restartăm rapid economia națională și să recuperăm toate pierderile pe care le înregistrăm din cauza crizei generate de noul coronavirus”

WhatsApp Image 2020 04 10 at 12.57.25 1

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport și Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA, în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, au încheiat astăzi, la sediul Ministerului,  contractul de finanțare nr. 65 pentru proiectul ”Dezvoltare Port Isaccea – Reabilitare și modernizare infrastructură portuară”.

Obiectul contractului de finanțare ” Dezvoltare Port Isaccea – Reabilitare și modernizare infrastructură portuară” este reprezentat de acordarea finanțării nerambursabile către Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA, pentru modernizarea portului Isaccea.

Rezultatele așteptate prin implementarea proiectului sunt creșterea cu 100% a volumului de mărfuri transportat în portul Isaccea, prin modernizarea și reabilitarea infrastructurii portuare – danele 1-3 și 4-5, îmbunătățirea condițiilor de navigație pe Dunăre, prin realizarea de lucrări de dragaj în zona portului Isaccea și dezvoltarea serviciilor oferite navelor prin extinderea rețelelor de utilități și dotarea cu hidranți și prize de cheu pentru alimentarea cu apa potabilă și energie electrică a navelor acostate la cheu.

Valoarea totală a proiectului este de 18.156.409,03 lei, din care valoarea totală eligibilă, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, este de 15.278.639,41 lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată – 12.986.843,50 lei este asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 15% în valoare de 2.291.795,91 lei va fi finanțată din bugetul beneficiarului prin bugetul de stat).

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020.

Daca ti-a placut acest articol, da-l mai departe!

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online