Numărul personal de telefon al lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a fost divulgat în urma unei defecțiuni ce a survenit în aplicație, fapt care a dus la publicarea în online a datelor cu caracter personal și a numerelor proprii de telefon pentru peste 500 de milioane de utilizatori, potrivit Business Insider.

Informațiile personale ale CEO-ului, ce țin de date care includ numele, locația, detaliile căsătoriei, data nașterii și ID-ul utilizatorului Facebook, au fost făcute publice în mediul online, conform The Sun.

„În ceea ce privește #FacebookLeak, dintre cele 533 de milioane de persoane din această scurgere – ironia este că Mark Zuckerberg este de asemenea afectat”, a declarat cercetătorul Dave Walker.

De asemenea, un purtător de cuvânt al Facebook a mărturisit pentru Business Insider că „acestea sunt date vechi, despre care s-a mai scris anterior în 2019. Am găsit și remediat această problemă în august 2019”. Acesta nu a dorit să spună nimic despre rapoartele care ar conține informațiile lui Zuckerberg.

Specialiștii spun că multe date ar putea fi încă de actualitate, fapt care poate confirma transformarea lor în atacuri de tip phishing. Ei au prevenit astfel utilizatorii reţelei că ar trebui să fie atenţi la orice pare a fi o tentativă.

Acest episod s-a mai repetat și în 2019, când numerele de telefon ale utilizatorilor de Facebook au fost expuse în online. Facebook a remediat în august 2019 această problemă, întrucât s-a promis eliminarea scraping-ului în masă, după cazul Cambridge Analytica care încălcat termenii și condițiile Facebook pentru a viza alegătorii cu reclame politice la alegerile prezidențiale din 2016.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online