Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a semnat astăzi, 19 aprilie 2021, ordinul de modificare a Ordinului Ministrului Sănătății nr. 513 în cee ace privește modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătății publice . Prin acestă modificare se aprobă Lista națională a experților medicali, care a fost publicat în data de 15 aprilie 2021 în Monitorul Oficial nr. 393 bis.

„Menționăm că, în noul document, din cuprinsul Listei naționale a experților medicali au fost retrase informațiile care încălcau Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.”, transmite Ministerul Sănătății.

De asemenea, în prezent, lista care cuprinde experții medicali naționali respectă toate prevederile legale în vigoare.

După demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, interimarul Florin Cîțu a început un întreg process de analizare și rezolvare a problemelor existente, continuând ceea ce a lăsat în urmă fost ministru, iar astfel au fost publicate o serie de modificări.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online