Premierul Florin Cîțu și interimarul la Sănătate a precizat luni seară, pentru Digi24, că numărul de aproximativ 80.000 de persoane imunizate într-o zi este destul de mic, în condițiile în care România a reușit performanța de vaccinare zilnică de aproape 115.000 de oameni.

„Mi se pare puțin. O să am o discuție cu cei care administrează platforma de vaccinare”, a declarat prim-ministrul. El a mai adăugat că, pentru a-i convinge pe oamenii din mediul rural să se vaccineze, este nevoie de mobilizarea primarilor, a preoților, a educatorilor și a medicilor. Cîțu susține că imunizarea este singura soluție pentru a reveni la viața normal și cere tuturor românilor să participe la campania de vaccinare.

„Am pus toate capacitățile la dispoziție, până acum nu aveam vaccin, am înțeles, acum avem, trebuie să vrem să ne vaccinăm. Este singura soluție ca să revenim la viața normală. E bizar să-i ceri Guvernului să aibă o campanie de vaccinare de succes fără să ne implicăm, trebuie să ne implicăm cu toții”, a spus acesta la Digi24.

Despre campania de vaccinare în mediul rural, Florin Cîțu a dezvăluit faptul că a vorbit cu primarii liberali și că are nevoie de ajutorul preoților, al educatorilor și al medicilor.

„Am vorbit cu primarii PNL și cu președinții de CJ, cu tineretul liberal. E nevoie de primar și de preot în zonele rurale. Poate doctorul și educatorul, în funcție de comunitate. Și biserica ajută campania, eu așa știu. Voi avea o discuție cu cultele religioase”, a precizat Cîțu

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online