Penitenciarele din România vor beneficia de campania de vaccinare cu serul Johnso&Johnson

69
gheorghita

Șeful campaniei de vaccinare anti-COVID19, Valeriu Gheorghiță, a anunțat în cadrul conferinței de presă de astăzi, 13 aprilie, că se va începe curând și campania de vaccinare a persoanelor din penitenciare. Pentru penitenciare sunt puse la dispoziție în special dozele Johnson & Johnson, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea se va efectua în dispensarele penitenciarelor și vor participa cadre medicale din sistem. Însă doar în cazuri de excepție se va solicita personal din exterior.

„La nivelul penitenciarelor se va întocmi o listă cu doritorii pentru vaccinare. Această activitate se va desfășura în cabinetele proprii medicale din penitenciare cu resursa umană proprie, la care pot participa și alte persoane unde nu există suficiente resurse umane disponibile. Dozele vor fi preluate dintr-un centru fix. Se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului în cabinetele medicale. Persoanele vor fi introduse în registrul vaccinărilor, iar adeverința se păstrează la fișa medicală a fiecărei persoane”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, în penitenciare va fi folosit vaccinul Johnson & Johnson, întrucât este singurul care se realizează cu o singură doză.

„Se va distribui vaccin de la Johnson and Johnson pentru a facilita vaccinarea pentru că este vorba de o singură doză, însă se pot folosi și alte tipuri de vaccinuri în masură în care se respectă lanțurile de frig și celelalte condiții necesare”, a precizat Gheorghiță.

Reamintim că vaccinul J&J va ajunge la sfâșitul acestei luni și în cabinetele medicilor de familie, unde pacienții se pot programa fără platforma de vaccinare pusă la dispoziție. Însă, cât de repede se va pune în folosință acest vaccin, rămâne de văzut, deoarece o știre de ultimă oră annță că SUA solicită suspendarea temporară a utilizării vaccinului în urma unor cazuri sesizate de coagulare a sângelui.

Facebook Comments