Din verificări a rezultat că  din data de 9 aprilie a.c. şi până  în prezent,  societatea comercială a importat echipament de protecţie,  aproximativ 20.500.000 măști faciale non-medicale, în data de  22 aprilie  a.c  constatându-se că între stocul scriptic şi cel faptic există un  plus de peste 33.700 bucăți măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate.

Cu privire la cantitatea de peste 15.500.000 unități, identificată în depozitul societăţii comerciale sunt continuate verificările, inclusiv pentru a se stabili dacă societatea îndeplineşte condiţiile pentru a executa acte de comerţ cu produse din categoria echipamentelor de protecţie.

A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 1 lit.e din Legea 12/1990  privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

De asemenea, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti se continuă verificările cu privire la societatea comercială, având în vedere că la punctul de lucru au fost identificate 11 persoane, cetăţeni străini, pentru care nu au fost puse la dispoziție contractele de muncă încheiate.

La punctul de lucru s-au aflat şi reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări care au efectuat verificări cu privire la legalitatea  dreptului de ședere pe teritoriul României, una dintre persoane fiind preluată de către această unitate.

         Cu privire la cele peste 33.700 bucăți măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate, acestea vor fi puse la dispoziţia organelor competente, în vederea atribuirii cu titlul gratuit.Aceste controale continuă şi se circumscriu activităţilor pentru asigurarea unui climat de liniște publică şi  protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite.

Daca ti-a placut acest articol, da-l mai departe!

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online