Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a finalizat operaţiunile de schimbare a gazonului de pe Arena Naţională, în vedere găzduirii celor patru meciuri din Campionatul Euro 2020, din această vară. (Menționăm că aceste meciuri trebuiau să se desfășoare anul trecut, dar Euro 2020 a fost amânat pentru 2021, din cauza pandemiei – n.red.)

Vechea suprafaţă de joc a fost înlocuită cu un gazon hibrid (natural şi sintetic).

Operaţiunile de montare a noului gazon au durat aproximativ două săptămâni şi au costat circa 2.2 milioane de lei, fără TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenaţă).

Producția de gazon hybrid a fost realizată la o pepinieră localizată în Cusago – Italia, conform protocoalelor recomandate de ghidul USGA şi FIFA, pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive. Cultivarea a urmat un program ecologic, care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să poată fi redusă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice.

Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice, pentru reducerea, pe cat posibil, a condițiilor de stres după recoltare, pe durata transportului, pe ruta Milano-Bucureşti.

În vederea organizării Euro 2020, pe lângă schimbarea gazonului, Primăria Capitalei mai realizează la Arena Naţională o serie de investiţii, necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului.

Astfel, până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat şi înfiinţat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces, prin montarea de turnicheţi noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video şi s-a realizat un sistem Voce date hardware Arena Euro 2020.

Au mai rămas de finalizat: modernizarea sistemelor de informare spectatori şi lucrările de reparaţii şi renovări.

De asemenea, în perioada următoare, va fi realizată şi modernizarea nocturnei.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online