Polițiștii din județul Vrancea au efectuat percheziții în urma cărora au descoperit teste Covid care ar putea fi false. Oamenii legii suspectează că mai multe teste COVID au fost falsificate. Patru percheziții au fost efectuate la sediile unor firme și la locuințele unor persoane bănuite de falsuri, conform IPJ Vrancea.

Potrivit sursei citate, după cercetări reiese că mai mulți cetățeni ar fi beneficiat de buletine de analize medicale, adică teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 , care, de fapt, nu ar fi fost efectuate.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au anchetat persoanele suspecte că ar fi pus la dispoziție oamenilor aceste teste în județul Vrancea, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătura privată și uz de fals.

Pentru această acțiune s-au pus în aplicare patru mandate de percheziție la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice. După procedurile de rigoare mai multe persoane vor fi conduse la audieri, a mai precizat IPJ Vrancea.