Astăzi, de la ora 14:00, traficul rutier a fost reluat în integralitate pe Podul peste Dunăre de la Cernavodă. Au fost ridicate restricțiile ce au fost impuse pe fondul lucrărilor desfășurate pentru reabilitarea podului.

Astfel, circulația se redeschide și pe calea 2 a podului de la Cernavodă, sensul Constanța – București. “Din perspectiva siguranței circulației, amintim conducătorilor auto că viteza legală pe pod este de 80 de km/h”, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

De asemenea, compania reamintește că în luna februarie a acestui an a semnat cu SC MARISTAR COM SRL contractul pentru “Realizarea Lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”, valoarea contractului fiind de 66,847,689.39 lei fără TVA, obiectivul fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Pe perioada sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație – mai precizează comunicatul.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanța, de asemenea unind Drobogea de Muntenia prin Autostrada A2.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online