Precizări privind notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare

73

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID- 19, vine cu câteva precizări ca urmare a mai multor solicitări primite  privind modul de realizare a notificării persoanelor aflate pe lista de așteptare.

Sursa citată menționează că platforma de programare notifică persoanele prin respectarea categoriei de populație prioritară, stabilita de strategia de vaccinare, apoi se ia în calcul ordinea de înscriere pe listele de asteptare.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se face astfel:

  1. 75% – Populația cu grad ridicat de risc
  2. 25% – Persoanele care desfășoară activități esențiale
  3. Populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate

În ceea ce privește notificarea persoanelor din etapa a III-a, platforma respectă în totalitate ordinea de înscriere pe listele de așteptare, nefiind aplicată o prioritizare suplimentară între subcategoriile III A, III B și III C, mai precizează CNCAV.

Comitetul de vaccianare subliniază faptul că o persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare, va ocupa următoarea poziție după persoanele deja înscrise.

De asemenea, este important de menționat faptul că o persoană care anulează rezervarea și apoi se înscrie din nou pe lista de așteptare își pierde locul și va fi așezată la finalul listei.

După primirea notificării prin SMS și e-mail privind posibilitatea de programare, beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică și să selecteze data și ora de vaccinare. La finalizarea cu succes a programării, aplicația generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor, potrivit comitetului de vaccinare.

Sursa citată reamintește faptul că, potrivit cerințelor CNCAV, listele de așteptare se activează în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile. Numărul de înscrieri realizate pentru fiecare centru, numărul de locuri disponibile și tipul vaccinului sunt afișate în interfața de tip hartă din platforma ROVACCINARE.

Facebook Comments