„D-ale carnavalului”, un spectacol de un umor vitriolant, în regia lui Alexandru Dabija, va avea avanpremiera pe 19 şi 20 iunie, de la ora 20.00, premiera oficială fiind programată pentru 26 iunie, ora 20.00, la Sala Studio.

AFIS DALE

În distribuție sunt actorii Irina Movilă, Natalia Călin, Rodica Ionescu, Claudiu Bleonț, Gavril Pătru, Emilian Oprea, Marius Rizea / Ionuț Toader, Mihai Munteniță, Mihai Calotă şi Ciprian Nicula.

Regizorul Alexandru Dabija propune, și cu „D-ale carnavalului”, o cutremurătoare viziune a vidului și deriziunii umane contemporane. “O montare modernă și fidelă textului caragialian, de un umor care nu mai e binevoitor, ci mai degrabă vitriolant. Un spectacol provocator a cărui estetică se apropie de cea a filmului mut, care scoate la lumină cu mijloace realiste absurdul condiţiei umane”, se arată într-un comunicat de presă al Teatrului Național București.

Ansamblul scenografic (decorul Raluca Alexandrescu; costumele Liliana Cenean) și mișcarea scenică (Florin Fieroiu) surprind întreg mecanismul acestei comedii clasice.
Oficialii de la Teatrul Național București mai anunță că în  serialul #ABCulMemoriei de pe pagina de Facebook a TNB se poate urmări un moment de istorie teatrală care dezvăluie cum a fost primită de public și de presa timpului prima reprezentație a piesei “D-ale carnavalului”, cu mai bine de 136 de ani în urmă. Impresiile sunt așteptate pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/TNB.Ro, cu hashtag-ul #ABCulMemoriei.

Reamintim că reprezentanții Teatrului Național ”I.L.Caragiale” din București, au anunțat că se vor sustine spectacole de teatru în toate sălile TNB unde participarea publicului este în procent de 70% din capacitatea maximă a spațiului, accesul publicului nefiind condiționat de vaccinare!

„În prezent activitatea Teatrului Național ”I.L.Caragiale” se desfășoară în interiorul tuturor sălilor de spectacole (Sala Mare, Sala Studio, Sala Pictura, Sala Atelier, Sala Mică) cu participarea publicului până la 70 % din capacitatea maximă a spațiului, accesul publicului nefiind condiționat de vaccinare !!!”, potrivit unui comunicat al TNB.  

De asemenea, reprezentații TNB mai precizează că este obligatorie doar purtarea măștii de protecție pe pe toată durata spectacolului, durata admisă a spectacolelor fiind de până la 3 ore, fără pauze.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online