Premierul Florim Cîţu a declarat că l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, motivând că în lupta cu pandemia este nevoie de încredere în instituţiile statului. El a mai spus că se încrede totuși în coaliţia de guvernare.

„De un an de zile România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maxim resursele statului, atât în sistemul de sănătate cât și în economie.

Ca să avem succes în această luptă cu pandemia, întotdeauna am spus că este nevoie de încredere în institutiile statului. Institutiile care administrează această perioadă dificilă.

În acest context, și pentru a mă asigura că încrederea tuturor în institutiile statului rămâne, am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sanănătății.

Vreau să îi asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare pentru că este o coaliție care s-a constituit în urma votului românilor în jurul unor valori, unor idei și nu în jurul unor persoane.

Vă doresc tuturor sănătate și trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea vă îndemn pe toți sa vă înregistrați pe platforma de vaccinare.

Mulțumesc.”, a conchis premierul în scurta sa intervenție.

De asemenea, ședința de Guvern de astăzi se amână, anunță Executivul. Motivul amânării este pus pe seama unui boicot al USR+, după ce a anunțat că miniștrii ai alianței nu vor participa.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online