Primăria Timișoara a creat o nouă pagină de internet www.transparenta.primariatm.ro ,unde sunt prezentate în mod transparent toate cheltuielile municipalității.

Oricine este interesat va putea găsi pe această pagină cum sunt cheltuiți banii orașului, ce plăți au făcut școlile sau cât a plătit Primăria Timișoara în ultima lună pe salarii.

„Aceste informații pot și trebuie să fie transparente. Vrem să creștem accesul la informație publică prin colectarea și publicarea sistematică a datelor. Acesta este un început de drum. Aceasta este www.transparenta.primariatm.ro , versiunea beta. E un șantier în lucru, îl îmbunătățim zilnic și vă invităm să ne scrieți acolo, pe site, sugestiile voastre”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Noua pagină creată de Primăria Timișoara este încă în versiunea beta, în sensul că listează doar sumele cheltuite de către entitățile din subordinea sa. Momentan, datele colectate nu sunt complete, în sensul că listează doar sumele cheltuite de către direcțiile și birourile din cadrul primăriei, însă se lucrează acum acum și la transparentizarea licitațiilor și contractelor.

„Pentru moment datele vor fi actualizate lunar, însă ne propunem să creăm, în timp, o infrastructură digitală prin care cetățenii să aibă acces la informații despre banii orașului actualizate zilnic. Vrem să publicăm și cheltuielile realizate de societățile din subordinea primăriei, însă acestea pot fi făcute doar în urma unei hotărâri date de consiliile de administrație (CA) sau adunările generale ale acționarilor (AGA) respectivelor societăți. Cer public CA-urilor acestor societăți să adopte hotărârile necesare pentru ca aceste cheltuieli să fie adăugate. În cazul unui refuz, le vom lua noi, prin hotărâri ale AGA”, a mai adăugat primarul Dominic Fritz.

Acesta a precizat că doar transparența radicală stopează risipa din banul public, combate corupția sistemică și pune degetul pe rană acolo unde nu se lucrează cu profesionalism și unde nu sunt slujite interesele cetățenilor.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online