Secția Specială a reprezentat de-a lungul timpului, un subiect controversat pentru cetățeni, dar și pentru politicieni. Astfel, s-a ajuns la punerea în discuție desființarea acesteia, fapt care va avea loc în ședința de plen de mâine, anunță președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

El a precizat – cu puțin timp în urmă – că, în ședința plenului, care va avea loc mâine, 24 martie, obiectivul principal este desființarea Secției Speciale.

„Obiectivul nostru fundamental este să desființăm Secția Specială. Este un angajament pe care l-am luat în fața cetățenilor români. De asemenea, este o recomandare formulată în Raportul Comisiei Europene, pe care trebuie să o respectăm”.

Fostul premier al României a mai subliniat că desființarea Secției Speciale este un obiectiv care trebuie îndeplinit, pentru o funcționare normală a Justiției.

„Avem obiectivul de a îndeplini recomandările, pentru a putea înceta Mecanismul de Cooperare și Verificare și pentru a aduce normalitate în funcționarea Justiției”.

De asemenea, pentru a duce la bun sfârșit atingerea acestui scop, trebuie respectate termenele de dezbatere și de adoptare. În acest moment, proiectul de lege se află în dezbatere, la Camera Deputaților.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online