Astăzi are loc înmormântarea Prințului Philip, Duce de Edinburgh, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, căreia i-a fost peste 73 de ani, sprijin permanent și un membru de baza al familei regale.

Datorită restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, evenimentul va fi restrâns, cu participarea a numai 30 de persoane. Familia regală a rugat pe cei care ar dori să participle la funeralii și să aducă un ultim omagiu defunctului, să renunțe, să rămână acasă pentru evitarea aglomerației. De asemenea a sugerat celor din Marea Britanie să nu se prezinte la palat și să nu depună coroane de flori pentru că astfel există riscul formării unor mari mase de oameni.

Prințul va fi înmormântat într-un sicriu de stejar, căptușit cu plumb, o măsură în vederea păstrării mai mult timp a trupului, în stare intactă. Prințul Philip a murit la 99 de ani, cu câteva luni înainte de a împlini 100 de ani. Avea mai multe probleme de sănătate, iar la începutul anului a suferit o intervenție chirurgicală cardiacă. A fost un pilon de bază în creșterea și educarea prinților William și Harry, după moartea prințesei Diana. De aceea, prințul Harry a venit din Statele Unite ale Americii pentru a participa la funeralii. Evenimentul va fi transmis în direct de postul tv BBC.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online