PRO România București anunță sistarea acțiunilor de precampanie programate pentru această perioadă. Decizia vine ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Liderii partidului fac apel la cetățeni să comunice cu responsabilitate informații relevante, pentru limitarea răspândirii virusului.

”Am anulat toate evenimentele de precampanie. În ultimele zile, organizațiile noastre de sector au primit sute de apeluri de la cetățeni care au nevoie de sprijin în procesarea informațiilor legate de epidemie. Credem că aceasta este misiunea noastră acum – să fim la dispoziția bucureștenilor cu informații sau acțiuni punctuale. În limitele trasate de autorități, ne vom mobiliza pentru acoperirea diverselor nevoi, pentru cei din categoriile vulnerabile. Cerem cetățenilor să gândească și să acționeze solidar” – a declarat Gabriela Podașcă, coordonator PRO România București.

Liderii PRO România atrag totodată atenția că orice acțiune politică stradală reprezintă un risc pentru cetățeni. În acest sens, solicită tuturor partidelor politice să renunțe inclusiv la distribuirea de materiale informative în format print.

”În fiecare zi, Capitala este împânzită de flyere cu informații despre coronavirus sau indicații de igienă personală. Facem apel la rațiunea celor din organizațiile politice să mute aceste campanii în mediul online. Este aberant să promovezi lipsa contactului cu suprafețe de risc, prin interacțiune directă cu cetățenii. Vom avea timp de campanii electorale atunci când românii vor fi în siguranță” – a explicat Gabriela Podașcă.

În perioada următoare, toate întâlnirile PRO România București se vor desfășura online, evitând astfel organizarea de întâlniri publice. Credem cu tărie că este datoria fiecăruia dintre noi să contribuie la limitarea efectelor acestei epidemii. Reamintim că președintele PRO România, Victor Ponta, a propus 10 măsuri în acest sens.

LISTA celor 10 măsuri propuse de Pro România în criza coronavisului

Decizia sistării acțiunilor de precampanie a fost luată de coordonatorii locali, respectiv:

Gabriela Podașcă – PRO România București și PRO România Sector 3

Mihai Precup – PRO România Sector 1

Otilia Sava – PRO România Sector 2

Gabriel Ispas – PRO România Sector 4

Ștefan Pirpiliu – PRO România Sector 5

Anca Bălășoiu – PRO România Sector 6 .

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online