Protest la metrou. Nici un tren nu circulă astăzi. Sindicaliștii au blocat șinele.

52

Circulația metroului în Capitală este blocată vineri, 26 martie, în urma unui protest spontan pornit la prima oră. Reprezentanții Sindicatului Liber din Metrou au coborât în tunel și au împiedicat pornirea la timp a trenurilor de pasageri.

Conducerea Metrorex spune că 600 de sindicaliști și comercianți protestează la metrou și că au refuzat dialogul, blocând șinele.

“Începând cu ora 23.30, conducerea Metrorex i-a invitat în repetate rânduri la dialog social civilizat pentru a discuta cerințele lor. Aceștia au refuzat dialogul și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului. În momentul de față sunt circa 600 de participanți la acest protest.

Trebuie menționat că angajații Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal. Acțiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică și împiedică desfășurarea în condiții normale a transportului de călători în București.

Metrorex își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziție pentru a opri această ilegalitate”, a comunicat compania.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, acuză sindicatul de la metrou că a declanșat greva din cauza anunțului privind închiderea spațiilor comerciale de la metrou. Ministrul precizează că nu va ceda presiunii sindicaliștilor.

“O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”, a transmis ministrul Transporturilor.

Conducerea STB a transmis vineri dimineață că a scos pe traseu toate vehiculele disponibile, iar personalul care se afla în zilele libere a fost chemat la muncă.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat după greva spontană de la metrou de vineri dimineață că înțelege nemulțumirile angajaților Metrorex, doar că „bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”.

Prim-ministrul le-a transmis miniștrilor Transporturilor și de Interne să ia măsuri, pentru că „bucureștenii nu trebuie să sufere”.

Facebook Comments