PSD anunță că va vota pentru menținerea celei de-a doua tranșe de majorare a alocațiilor pentru copii, prevăzută pentru 1 iulie 2021.

După anunțul făcut de PNL, că va anula în Camera Deputaților, pe motiv că nu mai sunt bani, tranșele promise copiilor și părinților înainte de alegeri, liderii PSD s-au opus imediat. Aceștia consideră că este „absolut incalificabil și în totală contradicție cu declarațiile premierului Cîțu despre creșterea „fantastică” a economiei”.

PSD arată într-un comunicat că declarația președintelui PNL Ludovic Orban confirmă ceea ce PSD a avertizat încă de la începutul anului, atunci când Guvernul nu a prins în proiectul bugetului de stat decât una dintre cele două tranșe de majorare a alocațiilor prevăzute pentru acest an.

De asemenea, social democrații subliniază că rolul partidelor aflate la guvernare nu este de a se plânge că nu au bani, ci de a veni cu soluții pentru dezvoltarea economică și asigurarea resurselor pentru creșterea nivelului de trai.

Partidul opus toatl Coaliției a mai reamintit în comunicat că „actuala guvernare nu a avut niciun moment intenția de a respecta promisiunile făcute înainte alegeri cu privire la creșterea eșalonată a alocațiilor pentru copii. Chiar cu o zi înainte de finalul anului 2020, pe 30 decembrie, senatorii PNL, USR-PLUS și UDMR au votat cot la cot anularea tranșelor 3 și 4 din calendarul asumat de Cîțu și Orban prin ordonanța de urgență nr. 123 din 31 iulie 2020.”

Totodată, PSD anunță că în scurt timp va depune o propunere legislativă care să oblige Guvernul să respecte deciziile adoptate anul trecut de Parlament privind majorarea alocațiilor pentru copii.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online