Direcția Națională Anticorupție (DNA), susține că, în contextul dezbaterilor privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție care au avut loc în cadrul ședinței de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), au fost făcute afirmații nejustificate și denigratoare la adresa activităților instituției și a procurorilor din cadrul acesteia.

Sursa citată precizează că în urma atacurilor, DNA nu se va lăsa intimidată și va continuă să combată faptele de corupție care îi sunt de competență conform legii, cu respectarea garanțiilor procedurale prevăzute de lege și de normele internaționale pentru apărarea drepturilor omului.

Totodată, reprezentații instututiei, subliniază că dezbaterile de idei sunt binevenite, dar înverșunarea cu care numele și activitatea acesteia (n.r. DNA) sunt folosite în mod defăimător ca „muniție de război” în dispute care vizează modificări legislative sau exprimarea unor puncte de vedere divergente cu privire la sistemul judiciar, este de neînțeles.

„Am remarcat că în Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se folosesc ca argumente concluziile unei hotărâri care nu are caracter definitiv, respectiv Hotărârea Plenului CSM nr. 225 din dată de 15 octombrie 2019. Împotriva acesteia, D.N.A. a formulat acțiune în anulare, cauza fiind în prezent pe rolul Curțîi de Apel București, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Or, inducerea în opinia publică a ideii că acele concluzii reprezintă adevărul, poate constitui o presiune la adresa judecătorilor care în prezent judecă acțiunea.

Direcția Națională Anticorupție este o instituție care îndeplinește o misiune importantă de combatere a corupției la nivel înalt și mediu, fenomen care pune în pericol valorile democrației și dezvoltarea economică a societățîi. Că unitate de parchet, Direcția Națională Anticorupție își îndeplinește acest rol conform legii și în slujba cetățenilor”, se mai arată în comunicatul DNA.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online