Ministrul Transporturilor Cătălin Drula, a fost prezent la semnarea contractului pentru „Realizarea Lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă”, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”, de către reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și ai MARISTAR COM SRL.

”Prin semnarea acestui contract îmi doresc că în cel mai scurt timp să nu ne mai confruntăm, când mergem spre litoral, cu problemele de pe partea carosabilă a Podului de la Cernavodă. I-am cerut antreprenorului să își facă treaba eficient, deoarece CNAIR va verifică în permanență calitatea lucrărilor. Nu ne permitem să mai fie făcute lucrări de mântuială, iar, după prima ploaie sau ninsoare, să ne trezim cu gropi în carosabil. Totodată, i-am cerut antreprenorului să aibă în vedere că, în perioada sezonului estival, să facă doar lucrări la partea de infrastructură, astfel încât să evităm impunerea de restricții de circulație și îngreunarea traficului”, a precizat ministrul Cătălin Drulă.

Potrivit reprezentanților Ministerului, contractul se ridică la o valoare de 66,847,689.39 de lei fără TVA iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile cu o perioada de execuție de 24 de luni și o garanție de 60 de luni.

Sursa menționată mai precizează că în timpul sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație iar în cadrul contractului de reabilitare a părții rutiere vor fi realizate o serie de lucrări, printre care: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea sistemului rutier, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale la placă de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online