În urma sancțiunilor primite din partea Uniunii Europene, Rusia amenință că oprește furnizarea de gaze rusești în Bulgaria și Polonia pentru că plata nu a fost făcută în ruble și totodatăamenință că va tăia gazul în și mai multe țări, dacă Europa nu va renunța la pedepse.

Șeful Agenției Internaționale a Energiei (AIE), Faith Birol,spune că, pentru Moscova este doar o mișcare strategică care să nu lase Europei impresia că se află într-o poziție confortabilă. Totodată, AIE îndeamnă guvernele să caute soluții pentru reducerea cererii și menținerii centralelor nucleare deschise în cazul în care se oprește furnizarea de gaze rusești, a raportat Financial Times.

În ceea ce privește criza energiei, Birol a declarat că deși există o problemă a creșteri emisiilor de carbon, în această situație se justifică exploatarea vechilor centrale electrice pe cărbune. Astfel, pentru menține rezervele de gaz pe timpul iernii, soluția exploatării cărbunelui va fi temporară, întrucât emisiile dioxidului de carbon provenite din arderea cărbunelui vor accelera planul Europei de a crește producția de energie din surse regenerabile și de a reduce dependența de combustibili fosil, conform Mediafax.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online