La sfârșitul acestei săptămâni, avut loc o întâlnire online între președintele Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu și o parte a boardului SME-United, compus din membrii din mai multe țări, precum: Belgia, Franța, Germania, Regatul Unit, Polonia, Ungaria, Spania, Portugalia, Ucraina și altele.

Întâlnirea a avut drept scop asigurarea stabilității economice și identificarea proiectelor de sprijin pentru antreprenoriatul și mediul de afaceri ucrainean.

În cadrul ședinței, președinții organizațiilor membre SME-United au abordat strategii concrete pentru ajutorarea IMM-urilor grav afectate de conflictul existent, luând următoarele decizii:

● Dezvoltarea unei rețele europene de ”One Stop Shops” care să sprijine antreprenoriatul afectat de conflictul existent, prin relocarea de business-uri, integrarea pe piata forței de muncă a refugiaților, asistență administrativă pentru IMM-uri;

● Promovarea platformei www.jobs4ukr.com, dezvoltată cu sprijinul BCR-InnovX, care integrează deja peste 700 de cereri de joburi.

Președintele CNIPMMR, Florin Juanu, a vorbit despre integrarea economică și socială a ucrainenilor, prin identificarea noilor proiecte cu sprijinul statelor membre SME-United.

”Am fost impresionat astăzi de numărul mare de organizații care au dat curs invitației noastre de a identifica soluții care să sprijine Ucraina, soluții adecvate activităților organizațiilor noastre de IMM-uri. Integrarea afacerilor și a angajaților proveniți din rândul refugiaților pot reprezenta un nou început pentru acești oameni și totodată o integrare socială și economică. Vom continua printr-o rețea de One Stop Shops să acționăm unitar și strategic, la nivel european.”