Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a participat, zilele trecute, la o ceremonie găzduită la Lyon, în Franța, în vederea implementării celor mai bune soluții pentru dezvoltarea zonei de sud a Bucureștiului.

Edilul a discutat atât despre proiectele smart city realizate în comunitatea pe care o reprezintă, cât și despre cele din metropola franceză, cum ar fi smart-city, smart-living sau smart-environment.

Ca membru cu drepturi depline în Comitetul European al Regiunilor, cea mai legitimă reprezentare a cetățenilor din toate regiunile din Uniunea Europeană, primarul Sectorului 4 a susținut ca astfel de dialoguri sunt extrem de importante, atât pentru comunitățile române, cât și pentru cele franceze.

Totodată, în cadrul ceremoniei la care a participat la Lyon, edilul Sectorului 4 a avut plăcuta ocazie de a discuta cu doamna Anne Hidalgo, primarul capitalei Franței, declarându-se onorat și totodată bucuros că are o oportunitate extraordinară de a deschide pentru Sectorul 4 al Micului Paris noi perspective de dezvoltare.

foto 2 1

Daniel Băluță spune că va aplica și în sectorul 4 soluțiile implementate în Paris.

„La nivelul Primăriei Sectorul 4, suntem deschiși în a implementa soluțiile eficiente pe care conducerea metropolei franceze le-a aplicat cu succes, pentru a ține pasul cu noile tendințe în domenii precum smart-city, smart-living sau smart-environment. Conceptele europene dezvoltate la Paris au reușit să reducă semnificativ numărul mașinilor din oraș, să transforme mai multe artere de circulație în zone pietonale si – totodată – să sporească suprafața spațiilor verzi din cartierele orașului”.

În deplasarea pe care a avut-o în Franța, edilul a avut deosebita plăcere să îl întâlnească, la o ceremonie unde au participat mai mulți membrii ai Comitetului European al Regiunilor, cea mai legitimă reprezentare a cetățenilor din toate regiunile din Uniunea Europeană, pe domnul Grégory Doucet, primarul orașului Lyon.

foto 1

Daniel Băluță i-a adresat domnului Grégory Doucet invitația de a efectua o vizită în Sectorul 4, pentru a-i putea prezenta proiectele smart city implementate deja, la nivelul comunității al cărei primar este.

„Este un om cu o energie extraordinară și cu o dragoste imensă față de orașul pe care îl administrează. Am discutat despre proiectele comunității noastre din domeniul smart-city, iar dumnealui mi-a oferit câteva sfaturi legate de modul în care conceptele europene precum green-city sau smart-mobility trebuie implementate, pentru a fi eficiente. Întrucât amândoi am simțit că timpul nu a fost destul și că mai avem multe lucruri de discutat, l-am invitat să viziteze Sectorul 4 și vă anunț cu bucurie că a acceptat. Zilele următoare vom stabili detaliile și vom pregăti vizita acestuia în comunitatea noastră”.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online