Direcția Națională Anticorupție a dispus reținerea lui Despa Nicolae Răzvan, specialist în cadrul DNA, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în valoare de 12.000 €.

Potrivit procurorilor DNA în perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021, Despa Nicolae Răzvan, în calitate de specialist în cadrul DNA, ar fi pretins de la un om de afaceri care este martor în cauză, suma de 15.000 € iar după mai multe „negocieri”, acesta ar fi acceptat promisiunea unei sume de 12.000 €, pentru îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu.

“Concret,  banii respectivi ar fi fost pretinși în legătură cu un contract de achiziție publică pe care omul de afaceri intenționa să îl încheie cu Direcția Națională Anticorupție în cadrul proiectului ,,Continuarea dezvoltării capacității tehnice a D.N.A în investigarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale U.E” cofinanțat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance. În contextul menționat mai sus, la data de 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arata intru-un comunicat transmis de DNA.

La data de 17 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online