Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) critică dur Guvernul pentru modul în care alege să gestioneze fondurile publice.

Potrivit unui comunicat ANOSR, studenții sunt nemulțumiți de faptul că alocările de buget pentru învățământul superior sunt mici, iar bursele nu sunt raportate la nivelul de cheltuieli zilnic necesar, micul dejun nefiind luat în calcul.

Lipsa sprijinului pe plan fizic, social sau chiar profesional și dezinteresul cu privire la rezolvarea abandonului universitar sau premierea studenților ce ating performanțe deosebite, au determinat ANOSR să ceară Guvernului României să suplimenteze fondurile destinate burselor studențești cu 36 de milioane de lei, pentru perioada octombrie-decembrie.

De asemenea, solicitări precum finanțarea consilierii și orientării în carieră, accesul la biblioteci universitare sau creșterea subvenției cămine-cantine au rămas fără răspuns.

Horia-Șerban Onița, președintele ANOSR, spune că Guvernul frânează creșterea calității vieții studenților.

„Ignorând informațiile eronate promovate în spațiul public, disconcordante față de propunerile din rectificare, faptul că Guvernul frânează creșterea calității vieții studenților în timp ce suplimentează subvențiile dedicate partidelor politice oferă un peisaj dezolant asupra modului în care autoritățile tratează tinerele generații. Ne este greu să ne dăm seama cât de grav trebuie să se deterioreze situația studenților, afectați de pandemie și lipsiți de vreun mecanism de sprijin dedicat, pentru ca Guvernul să se trezească la realitate. Solicităm, în continuare, finanțare adecvată și măsuri pentru problemele studenților, care să nu rămână doar pagini de PR în Programul de guvernare”.

Studenții vor rămâne, așadar, cu problemele nerezolvate și în acest an universitar .

În schimb, la rectificarea bugetară – care urmează să fie adoptată în această săptămână – sumele alocate către subvențiile politice vor crește, de la 162 de milioane de lei, la 265 de milioane de lei, deși premierul Florin Cîțu a declarat, în trecut, că subvențiile pentru partide vor scădea.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online